Viata si sahul….

Nu n-am sa va spun ca judecata mea e dreapta sau e sincera si ca nu are nici macar un gram de orgoliu .. chiar tine la ea si trage in mare parte ptr ea … e orgolioasa … nu e totalmente sincera ptr ca ascunde multe ..ascunde multe trairi toate constituind un amalgam de sentimente indescifrabil … si nu e sincera din cauza ca unele trairi sunt doar pentru judecata ei … si nici dreapta nu are cum sa fie ptr ca exista orgoliu .. si ar trebuii sa fim puri ..sinceri si fara nici cel mai mic gram de teama ….dar ne temem si cand facem lucru asta in mintea nostra dam bir cu fugitii … fugim departe numai noi .. ne creem lumea noastra …o fantezie … si in momentele cand ne e teama purtam ochelari roz ..sa nu vedem defapt ce ne deranjeaza ce ne ameninta … eee lucrului asta ii spune agonie … dupa care apare acceptarea .. cand totusi indraznim sa infruntam de ce fugim .. uneori e trecutul alteori prezentul si deseori viitorul pentru ca noi ca oamenii fiinte slabe si lase ce suntem si asta doar pentru ca ne aruncam destul de usor in viicile si placerile vietii si le acceptam dar nu avem rezolvare, atunci invatam sa traim cu ele … dormim cu ele mancam cu ele .. le luam cum cu noi pana si atunci cand privim apusul soarelui la mare … as putea-o numii o agonie intarziata … in plan de desfasurare … dar pana cand sa tot induri … cat crezi ca poti traii fara sa faci fata, sa rezolvii sa vorbesti sa spui ce iti doresti si sa faci lucrurile in asa fel in cat sa iti scoti sufletul din furtuna viietii … sa lasi valurile sa se domoleasca sa te plimbi agale pe marea vietii …. Iesi din furtuna infrunta-ti temerile , arunca lasitatea la gunoi si fa curat in sertarele din trecut ale sufletului ..fa-ti prezentul realizabil dar nu idoltriza viitorul pentru ca nu stii ce iti rezerva si nu are rost sa te hranesti cu vise desarte …

Suntem complexi, suntem naivi … si nu recunoastem … ne ghidam dupa oamenii de langa noi … ..avem temeri si multe poate chiar necunoscute si asta pentru ca nu am inaintat destul in viata .. pentru ca nu i-am gustat amara-i savoare …am vazut parti bune si parti rele .. am gustat si eu cateva dintre ele .. cum zice romanu “ le stiu pe ale mele “ dar indicat ar fi sa invatam si din ale altora … sa stim cum sa actionam …

Si cum obtinem noi diploma de cunoscator in aceste “glume “ ironice ale vietii .. eu cred ca ne hranim spiritual .… citim …eprimentam in “gluma” vietii si gustam savoarea ..si ce e viata pana la urma ..??
– un inceput pentru altceva anume

– Un pas catre adevarata cunoastere a evolutie stiintifice si fizice

– Ce e viata e doar un puzzle in care noi punem piesa potrivita la locul ei

– O scena de teatru plina de actori ambulantii

– Un cinema pentru prosti ??

– O table de sah in care esti un simplu pion care lucreza in uzina sau poate regale care stapaneste un intreg imperiu … al actiunilor … sau bursei …

– Esti tura care profita de caile ei de exprimare si iti anihilezi dusmanul doar pe orizontala si verticala??

– Nebunul care isi face regulile lui .. si exact pe dos , e diferit fata de toata lumea actioneaza numai de diagonala si omoara numai ce e in alb si negru ??

– Sau esti calul limitat care se invarte in propria lui curte ?? tu esti genul de om care isi indeparteaza dusmanii doar atunci cand i-au furat mere din gradina ??

– Sau preferi sa fi regina ? Cica ea sare in ajutorul oamenilor ei si ataca miseleste … te ia pe neasteptate si cam din orice postura si nu prea o intereseaza locatia ??

– Tu cine esti dragul meu cititor .. unde te regasesti … cam ce preferi sa faci cu viata ta ..cum ai de gand sa nu iti otravesti sufletul …? Cum il tii deoparte de mizerile cotidiene …??

Se afla el in marea lui linistita .. sau cat de mare e furtuna din sufletul tau ???
Stii cat de important e sa iti ti sufletul viu ?? si cum poti face lucru asta ??
Te rog eu nu uita de unde pleci … si mai ales nu ii uita pe cei care te-au ajutat … si daca ii uiti esti un om de nimic .. esti un zero barat pierdut in vid …..

Ai grija de esenta sufletului tau .. nu ii da drumul intre mizerii ..curat-o la timp ..dai hrana spirituala citeste omule si invata …vederea niciodata nu te va duce .. unde te va duce imaginatia ..om liber iubeste … esenta nu detaliul .. nu te pierde in cacaturi ..!

@Bianca

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s