10 PORUNCI CANINE

Relatia dintre om si animalul sau de companie este bazata pe sentimente impartasite reciproc, este o relatie sincera de prietenie, comunicarea fiind extrem de simpla. Cainele ajunge sa-si cunoasca stapanul si sa-l inteleaga atunci cand este nefericit sau sa fie alaturi de el in momentele de bucurie iar stapanul stie exact cum sa se comporte cu prietenul sau cel mai bun.

CELE 10 PORUNCI CANINE :

Voi trai intre 10 si 15 ani. Ma atasez rapid de oameni, iar daca vei dori sa ma dai, imi va fi foarte greu fara tine. Asa ca gandeste-te bine daca ma poti ingriji 10-15 ani inainte de a ma aduce in casa ta.
Nu inteleg din prima ceea ce vrei de la mine! Mai ales ca nu vorbim aceeasi limba. Da-mi timp sa te inteleg si te voi asculta neconditionat.
Ai incredere in mine! Voi fi cuminte, ascultator si cel mai loial prieten daca ai incredere in mine.
Nu ma pedepsi si nu ma chinui! Daca am facut o prostioara, e pentru ca n-am stiut ca nu e voie. Nu ma certa pentru ca-ti cer atentie, tu ai prieteni, munca si o familie. Eu te am doar pe tine!
Vorbeste-mi! Chiar daca nu-ti inteleg toate vorbele, iti recunosc tonul si stiu cand esti dragastos cu mine. Iar vocea ta e sunetul meu preferat.
Nu uit niciodata cum te comporti cu mine, mai ales atunci cand ma chinui. Dar te voi ierta, pentru ca nu am de ales.
Chiar daca am colti puternici, nu te voi musca. Nici macar atunci cand ma vei brusca. Desi as prefera sa nu ma bati, chiar de fac prostioare. Mai degraba as indura mustrarile tale.
Nu te supara pe mine daca nu ascult o comanda. Mai bine intreaba-te daca nu cumva comanda ta ma incomodeaza, nu pot face acel lucru sau daca inteleg ce vrei sa fac. Ori poate sunt prea batran pentru a auzi ce spui.
Ingrijeste-ma cand ajung batran si somnoros. Si tu vei ajunge un batran care va avea nevoie de ceilalti sa te ingrijeasca. Eu iti voi fi alaturi, chiar de nu vom avea o casa ori o masa imbelsugata.
Stai cu mine pana-n ultimul moment. Cand va fi sa trec pe lumea cealalta, prefer ca al tau chip sa fie ultimul lucru pe care-l voi vedea inainte sa mor.Imagine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s