Daca ea scrie si tu te indragostesti !!

Nu vei mai avea linişte. Nu te va suna non-stop, nu te va urmări, nu va sări la braţul tău de fiecare dată când vede că vorbeşti, că flirtezi cu altă femeie, însă te va intriga cu comportamentul ei straniu, în cine ştie ce fel, altfel decât al femeii aşa cum o vor toţi bărbaţii. Poate că lumea pentru ea e o imensă aventură şi are o personalitate extravertită ce ascunde decepţii, răni bine camuflate- atunci îţi va fi greu să ţii pasul cu energia şi pasiunea ei; sau poate că e doar o scenă de teatru unde a ales rolul de spectator introvertit.

Trebuie să fii un bărbat extraordinar ca să rezişti intensităţii cu care te va iubi, indiferent de personalitatea ei. Îţi va îmbrăţişa sufletul, nu doar trupul, va observa părţi din el pe care poate că le ţii atât de bine ascunse încât eşti convins că nimeni nu ţi le ştie, şi le va trânti cu neruşinare pe hârtie, în poeme ori strigăte din cerneală de „uite cât de mult te iubesc!” pe care nu ţi le va trimite decât rareori, speriată, cu mâna tremurândă, pentru că doare să te deschizi astfel. Cutia ta de scrisori nu va aduna doar praf şi facturi, ci din când în când, poate în serile de iarnă când eşti departe de ea şi tânjeşte după pielea ta caldă, scrisori pasionale ori calme.

Te va iubi din tot sufletul şi te va urî pentru asta, în unele nopţi când va simţi că i-ai furat plămânii, că i-ai închis în porii pielii tale şi că nu poate respira normal dacă nu îşi odihneşte obrazul de pieptul tău. Va admite cu greu că s-a îndrăgostit de tine, va fugi de asta prin labirintul ei emoţional, se va minţi că e doar dorinţă, nimic altceva, până ce se va împiedica de inima ei care îi va urla adevărul. Vei fi slăbiciunea ei, pentru că orice scriitoare, indiferent de cât de entuziasmată şi pasionată de viaţă pare, are o inimă de gheaţă. E o răceală aparte în modul în care se plimbă prin lume, e gheaţa aceea care ştie că dacă se va topi va aduce după sine un torent care îi va distruge sufletul. Însă tu…tu eşti ceea ce arde în ea, mai puternic decât Vezuviu, călcâiul lui Ahile pe care oricât îl trece prin cele mai groaznice zăpezi, tot frige.

Nu se va aştepta niciodată de la tine să fii perfect, pentru că ştie mai bine ca oricine că eroii mai greşesc, mai şovăie, că au un caracter complex, nu liniar. Nu vei fi un prinţ pe cal alb, lipsit de defecte, pentru că vede mai bine ca oricine că lumea e colorată în nuanţe de gri, niciodată doar alb sau doar negru, şi gri-ul sufletului tău va fi nuanţa perfectă pentru ea.

Uneori, îţi va lăsa post-it-uri cu mesaje drăguţe, care îţi vor înveseli ziua, alteori te va lovi cu o tăcere stranie, te vei întreba cu ce ai greşit- dar nu, tu nu ai greşit cu nimic, ea are momente când mai valsează cu singurătatea ce s-a cuibărit de mult în inima ei, înainte să apari tu, dar de fiecare dată se va întoarce în braţele tale, cu inima mai plină de iubire ca niciodată.

Ştie mai bine ca alte femei să vorbească fără a se folosi de grai. Pintr-o privire sau o atingere, îţi va spune o mie de cuvinte în toate limbile lumii.

Va fi o mamă bună, din instinct, fără să citească vreo carte despre asta. Poate că în privinţa îngrijrii corpului copiilor ei, da, va avea de învătaţ, dar despre sufletul lor? Cine să ştie mai bine ca ea de ce poveşti au nevoie pentru a avea o copilărie magică? Cine să găsească răspunsuri mai potrivite la toate acele De-ce-uri, răspunsuri care nu trebuie trântite la repezeală, conform unei ştiinţe care asigură progresul dar este rece?

Te va înnebuni uneori, pentru că e ceva…sălbatic în ea. Despre asta scrie, pentru că nu înţelege…Poate că niciodată nu va face ceva nebunesc, dar simte uneori toată agitaţia asta în ea, şi nu se poate linişti decât scriind.

Dacă te vei îndrăgosti de o femeie care scrie, sufletele voastre vor dansa un tango nebunesc, iar uneori, vă veţi mai împiedica, datorită freneziei cu care se abandonează în acest dans. Oferă-i o mână să se ridice şi continuati-vă dansul, merită cu adevărat.

Frumos articol !

 

Advertisements

One thought on “Daca ea scrie si tu te indragostesti !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s